Semalt Nerangake Ngapa Website Analytics Penting Kanggo Pertumbuhan Bisnis sampeyan


Prinsip utama marketing sukses yaiku ngerti pelanggan lan nyenengake kabutuhan. Kesadaran babagan pengunjung situs web lan kepiye carane menehi kanggo dheweke bisa nggawe utawa ngrusak bisnis. Alat analytics situs web bisa ditrapake kanggo ngerteni apa sing ndadekake para pengunjung menehi tandha lan kepiye ngowahi kunjungan menyang dodolan.

Ing artikel iki, kita bakal nerangake apa analitis web lan ngapa penting kanggo wutah bisnis sampeyan.

Apa sing Web Analytics?

Web Analytics yaiku kumpul informasi adhedhasar web kanggo entuk wawasan lan nambah pengalaman pangguna lan ngarsane online.

Laporan analytics situs web babagan sapa sing ngunjungi situs sampeyan lan kepiye pengunjung tumindak yen wis ana. Kanthi alat analytics sing apik, sampeyan bisa ngerteni sepira lawas pengunjung, gendhing, ing papane manggon, lan akeh liyane. Sampeyan uga bisa ngerteni, secara harfiah ing klik tombol, apa sing nggawa menyang situs web sampeyan, suwene suwene digunakake ing kono lan kaca-kaca, dll. Data kaya iki penting banget kanggo nggawe situs web sampeyan kanthi efisien lan nggawe konten sing cocog karo target pasar. Kosok baline, sampeyan bisa ndandani lan pangowahan miturut laporan analytics situs web; iki bisa mbiyantu mbantu ngembangake bisnis sampeyan.

Napa analytics situs web migunani?

Mangerteni para pengunjung lan tambah pengalaman pangguna!

Nalika nggawe keputusan babagan bisnis, penting ora mung kanggo ngurus klien sing ana, nanging manawa bisa nambah pengalaman pangguna. Keputusan kasebut uga kudu, umume kedadeyan, narik kawigaten para pelanggan anyar. Kabeh kudu dipikirake, kudu ngerti pengunjung situs web iku penting kanggo njupuk keputusan sing tepat.

Yen sampeyan duwe ide demografi pengunjung menyang situs sampeyan - yaiku jinis kelamin sing, umur, ing ngendi dheweke manggon, apa kapentingan, lan liya-liyane - sampeyan bakal duwe posisi sing luwih apik kanggo nambah pengalaman pangguna. Kanthi cara sing padha, yen sampeyan bisa nglacak piranti, browser lan sistem operasi sing bakal digunakake kanggo pengunjung nalika ngakses situs, sampeyan bakal luwih apik mriksa lan nambah kompatibilitas situs web sampeyan.

Conto sing gampang yaiku yen sampeyan ngupayakake mayoritas pengunjung nggunakake piranti seluler, sampeyan kudu luwih prioritas nggawe situs web sing ramah. Kajaba iku, yen alat analytics sampeyan nglacak umur lan jender saka para pengunjung, sampeyan bisa nggawe situs web supaya luwih migunani lan nyenengake.

Ngerteni para pengunjung minangka cara sing cocog kanggo nggawe situs web menyang pasar sing bener. Dandan kaya iki bakal nyengkuyung supaya wong tetep ing situs web sampeyan luwih suwe lan, bakal nambah tingkat konversi sing luwih dhuwur.

Temokake konten sing paling sukses


Alat analytics situs web bakal nyorot konten sing paling apik. Sampeyan bisa sinau konten apa sing paling populer, kunjungan paling dawa, lan kaca sing dikunjungi wong liya. Kanthi cara liyane, sampeyan bisa ndeleng isi sing paling sukses, sing ngidini sampeyan nggunakake keuntungan sampeyan.

Contone, sawise sampeyan wis nemokake konten sing populer, sampeyan bisa nambah link tuku, nelpon tombol tumindak, dll menyang kaca utawa ngarahake pengunjung kanthi gampang menyang kaca tandha-tandha. Mung ngerti ngendi arep fokus usaha sampeyan ngidini sampeyan ningkatake tingkat konversi lan bisnis sakabehe.

Kanthi cara sing padha, sampeyan bisa nggarap ulang kaca utama lan nambah informasi sing paling anyar utawa katon kanthi cepet. Kajaba iku, sampeyan bisa mbaleni konten sukses ing saluran liyane lan adaptasi kanggo media sosial, skrip webinar, lsp.

Kajaba iku, nelusuri popularitas konten sampeyan bakal nyorot potongan sing ora bisa digunakake kanthi becik. Sampeyan bisa nggunakake wektu kanggo nambah konten sing luwih populer, utawa mung nggunakake wawasan nalika ngasilake konten sing luwih anyar - luwih migunani.

Nganyarke SEO situs web sampeyan

Optimisasi mesin telusuran (SEO) penting kanggo sukses situs web lan mulane bisnis sampeyan. Jumlah lalu lintas situs web sing luwih dhuwur, luwih akeh jumlah panuntun lan konversi.

Analitik situs web bisa ningkatake SEO sampeyan kanthi pirang-pirang cara. Kanthi eling babagan minat lan demografi pengunjung, luwih bisa ngasilake konten sing ditarget lan ditampilake ing Google lan mesin telusuran liyane. Uga, ngubungake referensi bakal menehi wawasan backlink.

Yen nggabungake alat analytics sampeyan karo Google, sampeyan bisa nglacak frasa telusuran sing ngasilake lalu lintas paling gedhe menyang situs web sampeyan. Iki migunani kanggo mesthekake tembung kunci lan frase sing digunakake kanggo konten lan metadata sampeyan.

Sampeyan malah bisa mbukak sawetara langkah maneh lan nggunakake nelusuri telusuran situs. Iki nuduhake apa sing dikarepake para pengunjung nalika teka ing situs web. Opsi analytics iki ngidini sampeyan ndeleng manawa konten sampeyan wis ana sing cocog karo para pengunjung. Ngerti manawa sampeyan wis ngrampungake pangarepan sampeyan bakal ngidini sampeyan nyetel konten kanggo menehi pengalaman pangguna sing paling apik lan dadi pengunjung dadi pelanggan. Sampeyan bisa uga pengin nggawe sawetara ide kanggo kiriman blog anyar, uga.

Rujukan ndhuwur identitas

Analitik situs web bisa nglacak endi sing kalebu referensi sampeyan. Sawise sampeyan nemokake referensi ndhuwur, sampeyan bisa ngupayakake strategi supaya bisa luwih akeh. Uga, ngerti wilayah sing luwih lemah bakal ngidini sampeyan nambah lan ngasilake lalu lintas menyang situs sampeyan.

Yen, umpamane, situs web sampeyan entuk akeh pengunjung saka mesin telusuran, iki ngandhani manawa SEO sampeyan wis mlaku. Yen, ing sisih liya, pengunjung cenderung teka saka iklan Facebook lan meh ora saka mesin telusuran, sampeyan bisa nggawe luwih akeh kaca Facebook sampeyan uga nggawe SEO sampeyan supaya bisa nggunakake mesin telusuran luwih apik.

Ngerti link outbound sampeyan

Saliyane ngenali ngendi referensi sampeyan teka, analytics situs web bakal pitutur marang kowe manawa sampeyan ngrujuk, digunakake uga dikenal minangka link outbound. Sawise sampeyan dhaptar link outbound utama, sampeyan bisa nggunakake informasi iki kanggo kontak karo pamilik situs web kasebut lan menehi mitra kerja nggarap.

Kolaborasi karo bisnis liyane mesthi bisa mbantu sampeyan tuwuh. Promosi lintas lan saling saran minangka cara sing nguntungake kanggo bisnis sampeyan ing kemitraan kasebut. Ngerti kolaborasi bisnis sing bakal paling migunani kanggo sampeyan, lan kanggo dheweke, minangka langkah pertama kanggo nggawe hubungan sing penting kasebut. Sampeyan bisa nyedhaki bisnis target lan nuduhake laporan analytics karo wong-wong mau, supaya bisa luwih setuju karo proposal sampeyan.

Trek metrik e-commerce

Bisnis sampeyan bisa uga adol layanan, produk, piranti lunak utawa liyane sing beda-beda. Apa wae sing adol, laporan penjualan situs web sampeyan minangka laporan penting kanggo bisa kenal. Sampeyan bisa ndeleng wawasan penting kayata tarif konversi, referral ndhuwur, total pendapatan lan produk sing unggul, lan liya-liyane, kabeh ana ing sawijining laporan. Yen sampeyan ngerti, umpamane, apa produk utama sampeyan, sampeyan bisa nambah konsentrasi kanggo promosi sing luwih akeh ing macem-macem saluran. Hubungan terus karo proses pitunjuk uga migunani kanggo ngrancang kolaborasi ing mangsa ngarep sing bakal ngasilake luwih akeh. Nelusuri metrik e-commerce sampeyan minangka bagean penting kanggo ngembangake bisnis sing sukses.

Alat web Web sing kudu digunakake?

Ana akeh alat analytics situs web sing kasedhiya lan penting kanggo milih alat sing komprehensif saka perusahaan sing bisa dipercaya. Semalt Web Analytics nawakake macem-macem alat wawasan kanggo mbantu bisnis sampeyan tuwuh.

Sapa Semalt?

Diadegake ing taun 2013, Semalt minangka agen digital kanthi tumpukan lengkap. Dheweke nyedhiyakake alat web kanggo layanan analytics canggih uga macem-macem SEO lan layanan web liyane. Semalt nduwe atusan pelanggan sing marem, mula akeh sing wis maca lan nulis review video ing situs web perusahaan.

Semalt bisa mbantu sampeyan:
  • Priksa peringkat situs web sampeyan
  • Netepake visibilitas online situs sampeyan
  • Priksa situs web sing saingan
  • Kenali kesalahan optimasi ing kaca
  • Nampa laporan peringkat web lengkap
Tim ing Semalt ngandhani pirang-pirang basa kalebu Inggris, Perancis, Italia, Turki, lan liya-liyane, dadi aja kuwatir babagan basa dadi penghalang ing antarane sampeyan lan wutah bisnis sampeyan. Anggota tim kasebut ahli ing lapangan sampeyan lan siyap njupuk pitakon sampeyan.

Turbo penyu

Ing 2014, tim Semalt pindhah menyang kantor anyar. Bareng wis tekan, dheweke kaget nemokake kura kura ing kembang kembang. Sawise nindakake investigasi, dheweke ngerti yen pemilik kantor sing sadurunge wis duwe dheweke nanging ora kepengin maneh. Tim kasebut seneng banget amarga duwe anggota liyane. Dheweke njaga kura-kura lan diarani Turbo. Dheweke mbuwang wektu sinau babagan panganan sing paling apik kanggo penyu lan carane ngrawat dheweke lan enggal tuku akuarium gedhe. Saiki, dheweke urip kanthi bungah ing kantor Semalt lan wis promosi kanggo maskot perusahaan.

Nyambung karo analytics situs web tenan bisa nggawe prab├ędan ing bisnis, boaching utawa malah gagal. Ngerteni para pengunjung lan apa sing dikarepake yaiku kunci kanggo ngoptimalake ngarsane online lan pemasaran produk kanthi efektif. Milih alat sing terkenal kayata Semalt Web Analytics bakal ngidini sampeyan nglacak konten lan sukses, ngerti demografi pengunjung lan sing paling penting ningkatake kunjungan menyang tingkat konversi penjualan.